Túrós pogácsa (másnap is puha, friss) recept

Túrós pogácsa (másnap is puha, friss)
4 13

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
27472

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, puha pogácsa, ami másnap is tartjta frissességét.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 3 kávéskanál só
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

A lisztet, a margarint, a túrót, a tejben a cukorral felfuttatott élesztőt és a sót összegyúrom, majd legalább fél órát pihentetem a hűtőben. Ezután fél centisre nyújtom, megkenem felvert tojással a tetejét, és összehajtogatom imigyen: 1. balról jobbra középvonalig, 2. jobbról balra középvonalig, 3. lentről föl középvonalig, 4. fentről le középvonalig.

Ezután legalább negyed órát pihentetem a tésztát, és ezt a hajtogatós-pihentetős műveletet ismételem még kétszer. Minden alkalommal újra kenem a kinyújtott tésztát tojással. Az utolsó hajtogatás/pihentetés után kinyújtom a tésztát félcentisre, kiszaggatom, de úgy, hogy a tésztát nem gyúrom újra és újra össze, mert akkor a hajtogatás nem érne semmit. Tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom, és 200 fokos sütőben megsütöm.


Túrós pogácsa (másnap is puha, friss) recepthez kapcsolódó receptek

Túrós pogácsa (másnap is puha, friss)

Túrós pogácsa (másnap is puha, friss)

Nagyon finom, puha pogácsa, ami másnap is tartjta frissességét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túrós pogácsa (másnap is puha, friss) recepthez

gagoanyu - 2017. április 03.
A recept valóban nem jó , és közel sem tökéletes !!
Ennél minden hozzávaló , (a liszten kívül) lágyítja a tésztát , ettől kezelhetetlen.

Túró pogácsa:
liszt , túró , margarinmin. Mindhárom hozzávalóból egyforma mennyiség !! A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal , és utána tesszük bele a túrót. Ízlés szerint sózzuk s ha a tészta keménysége kívánja, tejföllel lágyítjuk. Elkészítjük a tésztát, hűtőben másnapig pihentetjük, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét felvert tojással kenjük le. Szórhatunk rá bármit... Sajt, szezámmag, köménymag. Ki, hogy szereti. 190 C fokon, világos színűre sütjük.
Ez napokig nagyon puha, és finom marad !!
Sem élesztő, sem tojás nem kell bele !!!!
thumb
Nagy Andrea - 2017. március 25.
Kedves Némethné Zsuzsa! Egy szóval se írtam, hogy tökéletes. Csak annyit, hogy finom.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. december 22.
Csak másnapig?Érdekes!Szerintem a képen sem tökéletes a pogácsa!
videoazis - 2013. december 21.
Kedves Andi!
Megsütöttem, de alig birtam vele, nagyon lágy volt a tészta. Te hogy tetted bele a vajat? Elmorzsoltad a liszttel? Azonkívül a sajt fele elég vot a tetejére. Íze finom lett azért kérlek segíts, szeretném mégegyszer
megsütni!
videoazis - 2013. december 21.
Kedves Andi!
Naggon jónak tűnik ez a recdpt, szeretném megsütni. Egy valami nem világos számomra, az, hogy a 20 dkv sajtból teszel e a tésztába is vagy hogh, mert azt soknak tartom a tetejére. Kérlek válaszolj!
thumb
Nagy Andrea - 2011. december 31.
Csak egy csillag? Hmm, pedig ez nagyon finom pogácsa, nem jól sütötte meg, aki szavazott :)!