Túrós pogácsa (másnap is puha, friss)

Túrós pogácsa (másnap is puha, friss)

Nagyon finom, puha pogácsa, ami másnap is tartjta frissességét.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 3 kávéskanál só
  • 20 dkg sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet, a margarint, a túrót, a tejben a cukorral felfuttatott élesztőt és a sót összegyúrom, majd legalább fél órát pihentetem a hűtőben. Ezután fél centisre nyújtom, megkenem felvert tojással a tetejét, és összehajtogatom imigyen: 1. balról jobbra középvonalig, 2. jobbról balra középvonalig, 3. lentről föl középvonalig, 4. fentről le középvonalig.

Ezután legalább negyed órát pihentetem a tésztát, és ezt a hajtogatós-pihentetős műveletet ismételem még kétszer. Minden alkalommal újra kenem a kinyújtott tésztát tojással. Az utolsó hajtogatás/pihentetés után kinyújtom a tésztát félcentisre, kiszaggatom, de úgy, hogy a tésztát nem gyúrom újra és újra össze, mert akkor a hajtogatás nem érne semmit. Tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom, és 200 fokos sütőben megsütöm.