Túrós virágok réteslapból recept

Túrós virágok réteslapból
5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3166

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megmaradt egy csomag réteslap, és azt gondoltam, dekoratív tésztavirágoknak éppen jó lesz. Tudom, hogy sötétebb színű töltelékkel ízletesebb, mutatósabb, de éppen volt egy adag 'felesleges' túró, amit ehhez fel tudtam használni.

6 személyre

  • 1 csomag 8 lapos réteslap
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db vanillincukor
  • 10 dkg nagy szemű zöld aszaltszőlő
  • 5 dkg egész mandulabél
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Megáztatjuk a szőlőt. A túrót, tejfölt, vanillincukrot elkeverjük 2 evőkanál porcukorral, a tojássárgájával és a fele szőlővel. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítjük. Kettesével beolajozzuk a lapok közét és a tetejüket, majd újból egymásra helyezzük. A hajtások mentén keresztben, majd négyzetekre elosztva hosszában is felvágjuk. 16 db 8 rétegű négyzetet kapunk. 5-5 réteget kettesével, illetve hármasával egymáson elforgatva összefogunk, és az enyhén beolajozott normál muffinsütő mélyedéseibe helyezzük. 24 db lesz belőlük.

Az ízes túrót a kis tésztavirágokba kanalazzuk, a maradék mazsolát és a hántolt madulaszemeket beleszúrjuk. Betoljuk a forró sütőbe, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve langymelegen kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Túrós virágok réteslapból recepthez kapcsolódó receptek

Túrós virágok réteslapból

Túrós virágok réteslapból

Megmaradt egy csomag réteslap, és azt gondoltam, dekoratív tésztavirágoknak éppen jó lesz. Tudom, hogy sötétebb színű töltelékkel ízletesebb, mutatósabb, de éppen volt egy adag 'felesleges' túró, amit ehhez fel tudtam használni.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés