Túróscsusza-bomba recept

Túróscsusza-bomba
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Retro túrós csusza bombaformában, túróval, pörccel, snidlinggel rétegezve. Serpenyőben átpirítva a maradék (???) valami fenséges!

4 személyre

  • 30 dkg házi csuszatészta
  • víz, só, olaj a főzéshez
  • 20 dkg füstölt húsos-szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3.5 dl 20%-os tejföl
  • 1 teáskanál Házi Betyár tengeri sós ízesítő
  • 2 evőkanál frissen aprított snidling

Elkészítés

Olajos-sós vízben roppanósra főzzük a tésztát, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük. Közben apró kockára vágjuk a szalonnát, az olajon megpirítjuk. A ropogós pörcöt kiszedjük, félretesszük.

A túróhoz keverjük a tejfölt, ízesítjük. A tésztába 2 evőkanálnyi szalonnazsírt forgatunk. Négy kisebb, félgömb formájú üveg- vagy cseréptálba rétegezzük duplán a tésztát, a tejfölös túrót, a snidlinget és a pörcöt. Kicsit összenyomjuk, majd ügyeskedve sütőtálba vagy tányérokra borítjuk.

Forrón tálaljuk. Ha sütőtálba tesszük, 10 percre tegyük be 200 fokos sütőbe, de nem mindenki szereti a sült túrót.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Túróscsusza-bomba recepthez kapcsolódó receptek

Túróscsusza-bomba

Túróscsusza-bomba

Retro túrós csusza bombaformában, túróval, pörccel, snidlinggel rétegezve. Serpenyőben átpirítva a maradék (???) valami fenséges!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés