Túróstészta másként (Ibolya készítésében) recept

Túróstészta másként (Ibolya készítésében)
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2681

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azoknak ajánlom, akik édesen szeretik a túrós tésztát. Egy kiadós leves után, második fogásként, vagy már kihűlve desszertként is megállja a helyét. Cukorbetegeknek, és diétázóknak is szeretettel ajánlom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg száraz fodros kockatészta
  • 37.5 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor (cukorbetegeknek 8 evőkanál xilit, vaníliás cukor helyett kivonat)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dkg vaj, vagy ráma margarin
  • 1 evőkanál házi baracklekvár
  • 0.5 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A száraztésztát forró sós, olajos vízben roppanósra főzzük. Amíg a tészta egy kicsit hűl, a tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az egyik vaníliás cukorral, és a cukorral fehéredésig keverjük. Robotgép habverőjével pillanatok alatt kész. Beletesszük a túrót, és belereszeljük a citrom héját. Beleforgatjuk a kissé kihűlt tésztát, majd a vajjal, esetleg margarinnal kikent tűzálló tálba öntjük.

Előmelegített sütőbe toljuk. (gázsütő: 5 fokozat). Addig sütjük elő, amíg a tojások fehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, beleteszünk 2 evőkanál cukrot, vagy xilitet, és a vaníliás cukrot, vagy kivonatot. Jó kemény habot kapunk. Ebbe a habba keverjük bele a baracklekvárt, majd kivesszük a sütőből a tésztát, és rákenjük a habot.

Villával megdíszítjük kicsit, és visszatesszük a sütőbe. Szép pirosra sütjük. Kockára vágva kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Túróstészta másként (Ibolya készítésében) recepthez kapcsolódó receptek

Túróstészta másként (Ibolya készítésében)

Túróstészta másként (Ibolya készítésében)

Azoknak ajánlom, akik édesen szeretik a túrós tésztát. Egy kiadós leves után, második fogásként, vagy már kihűlve desszertként is megállja a helyét.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés