Túróval töltött csokoládés linzer

Túróval töltött csokoládés linzer

Ez a töltött linzer recept a Kelet-Magyarország 2007. évi receptversenyére készült, és megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj

A krémhez:

  • 35 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 maréknyi mazsola
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaniliás cukor

A bevonáshoz:

  • 10 dkg csokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk. A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.

A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje.)

180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket. 1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.