Túróval töltött sült zsemle recept

Túróval töltött sült zsemle
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szirom

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
12739

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zsemléket úgy vágom ketté, hogy a felső fele legyen a kisebb, mint egy kalap, majd kibelezem mindegyiket.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg kristálycukor vagy 3 evőkanál méz
  • 2 csomag csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 dl langyos cukros tej az áztatáshoz
  • 15 dkg vaj a sütéshez
  • 10 dkg porcukor a tetejére
  • 10 db zsemle (szikkadt is lehet)
  • 5 db tojás

Elkészítés

A zsemlék belsejét összekeverem a túróval, a tojások sárgájával, édesítem a mézzel vagy a cukorral és a vaníliás cukorral. Utoljára kell belereszelni a citromhéjat. Alaposan összekeverem, jóformán összegyúrom, majd a tojások kemény habbá felvert fehérjét lazán beleforgatom.

A kivájt zsemléket a langyos cukros tejbe egy pillanatra belemerítem és úgy helyezem a sütőtálcára hogy alá egy kis kocka vajat helyezek. Itt megtöltöm őket és a tetejükre a kis zsemlekalapokat is bemártva ebbe a tejbe, ráhelyezem. A kalapok tetejére is egy darabka vaj kerül.

Forró sütőben (180-190 fokon), fóliával letakarva 10 percig, majd anélkül még 10-15 percig sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor, amit lehet melegen, de hidegen is, a porcukorral meghintem. Másnapra is kiváló.


Túróval töltött sült zsemle

Túróval töltött sült zsemle

A zsemléket úgy vágom ketté, hogy a felső fele legyen a kisebb, mint egy kalap, majd kibelezem mindegyiket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túróval töltött sült zsemle recepthez

kreiner-ilona - 2011. szeptember 16.
Nagyon finom,én is csinálok elég sűrűn, én teszek bele mazsolát is.A medsült zsemléket felturbozom hígabb vanílía pudingal,vagy tojás sárga vanilia+cukor,kevés liszt,tejben felfőtve.Ezzel a masszával öntöm le a zsemléket ,evés elött.
ica - 2011. szeptember 15.
Én a tepsibe rakom és ott locsolom meg a tejjel,úgy rakom bele a túros keverét .