Tűzdelt fácán sárga húsú paprikával recept

Tűzdelt fácán sárga húsú paprikával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2171

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégváró étel a babérlevéllel és baconnel borított fácánmell, amelyet a sárga húsú paprikával együtt sütnek meg.

4 személyre

  • 4 db fácánmell (egyenként kb. 12 dkg)
  • 4 szelet bacon szalonna (egyenként kb. 1.5 dkg)
  • 4 db babérlevél
  • 2 db nagy, sárga húsú paprika
  • fekete bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A sütőt 230 °C-ra (légkeveréses sütőt 210 °C-ra, gázsütőt 5. fokozaton) előmelegítjük. A fácánmelleket bedörzsöljük frissen őrölt borssal. A húsdarabokat betekerjük egy-egy szelet szalonnába, és egy-egy babérlevelet dugunk a szalonna és a hús közé.

A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és négyfelé vágjuk. Eltávolítjuk a magokat és az ereket, és a paprikadarabokat megkenjük 1–2 evőkanál olajjal.

A maradék olajjal kikenünk egy grillezőtepsit. Elrendezzük benne a szalonnába csavart fácánmelleket és a paprikadarabokat héjukkal felfelé, és a sütő legfelső sínjén sütjük 20 percig, ill. amíg a hús átsül, a szalonna ropogós lesz, és a paprikadarabok kissé megpörkölődnek.

Tipp:

Magyarországon a vadszárnyast hagyományosan sült burgonyával és almapürével tálalják. Az almapüréhez a meghámozott almákat negyedekbe vágjuk, kevés vízzel, egy darabka citrommal, ízlés szerint megcukrozva puhára pároljuk. Turmixgépben 1–2 perc alatt pürévé keverjük. Más országokban, pl. Angliában a burgonyát a fácánnal együtt sütik meg és vízitormával vagy zöld salátával tálalják, és utána friss kenyeret kínálnak lágy vagy penészes sajttal. A fácánt ma már többnyire tenyésztik, de mindenképpen kapható fácánvadászati idényben, amely október 1-jétől február közepéig tart. Ehhez a recepthez használhatunk gyöngytyúkot vagy fiatal kakast is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 253 kcal/1063 kJ energia, 5 g szénhidrát, 33 g fehérje, 11 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Tűzdelt fácán sárga húsú paprikával recepthez kapcsolódó receptek

Tűzdelt fácán sárga húsú paprikával

Tűzdelt fácán sárga húsú paprikával

Vendégváró étel a babérlevéllel és baconnel borított fácánmell, amelyet a sárga húsú paprikával együtt sütnek meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés