Tüzes burgonya mentás jostával recept

Tüzes burgonya mentás jostával
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
897

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszeres-tüzes burgonya és az édes dzsem hihetetlen párosítás. Olcsó, finom magában is. Josta helyett áfonyával is társíthatjuk. Érdemes kipróbálni!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg sütnivaló burgonya
  • 1 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 1 csipetnyi bors
  • rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagymás só
  • 4 dl olaj a sütéshez

A tálaláshoz személyenként:

  • 1 mokkáskanál csípős paprikakrém
  • 1 mokkáskanál josta dzsem
  • friss mentalevélkék

Elkészítés

A megtisztított burgonyát vékony hasábokra vágjuk és a vékonyfalú sütőedényben felforrósított olajban 5 percig elősütjük. Kivesszük, elzárjuk a hőt. 15 perc múlva az újból magas fokozatra kapcsolt olajban ropogós pirosra sütjük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük. Az összekevert ízesítőkkel alaposan beszórjuk. Frissen tálaljuk, mentás jostába és csípős paprikakrémbe mártogatva fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Tüzes burgonya mentás jostával recepthez kapcsolódó receptek

Tüzes burgonya mentás jostával

Tüzes burgonya mentás jostával

A fűszeres-tüzes burgonya és az édes dzsem hihetetlen párosítás. Olcsó, finom magában is. Josta helyett áfonyával is társíthatjuk. Érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés