Tüzes carbonara spagetti recept

Tüzes carbonara spagetti
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2096

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A carbonarát a szájhagyomány szerint olasz szénégetők találták ki. Ízes, kifőtt spagetti tészta tejszínes-sajtos-tojásos szószban átforralva. A fehér spagetti felét most csípős, chilis ízesítésű piros tésztával párosítottam. Javaslom: a maradék mártást spagetti helyett másnap galuskával, burgonyagombóccal adjuk újra az asztalra.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg fehér spagetti
  • 15 dkg piros spagetti
  • 20 dkg sonka
  • 1 szelet csemegeszalonna
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg lágy, ömlesztett füstölt sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • rózsabors
  • friss kakukkfű

Elkészítés

A piros-fehér tésztát 1 evőkanál olajjal dúsított sós vízben al dente kifőzzük. A tojást felverjük, simára keverjük a tejszínnel, a kenhető sajttal és 3 dkg parmezánnal. Kissé megsózzuk, borsozzuk. A sonkát, szalonnát apró csíkokra, kockákra vágjuk, 1 evőkanál olajjal az öblös serpenyőben megsütjük. A megfőtt tészta levéből 1 dl-t félreteszünk. A tésztát leszűrjük, a félretett főzőlével együtt a sonkás serpenyőbe öntjük, fél perc alatt felforrósítjuk. Ráöntjük az ízes, tejszínes tojást és krémesre, lazára sűrítjük.

A maradék parmezánnal megszórjuk, és őrölt rózsaborssal, frissen csipkedett kakukkfű levélkékkel illatosítva rögtön tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Tüzes carbonara spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Tüzes carbonara spagetti

Tüzes carbonara spagetti

A carbonarát a szájhagyomány szerint olasz szénégetők találták ki. Ízes, kifőtt spagetti tészta tejszínes-sajtos-tojásos szószban átforralva. A fehér spagetti felét most csípős, chilis ízesítésű piros tésztával párosítottam. Javaslom:…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés