Tüzes húscsíkok

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

A hús fajtáját persze tetszés szerint választhatjuk, szerintem más húsból is remekül elkészíthető. A füszereket mindenki ízlésének megfelelően használja.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb stb.)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • olaj
  • só, bors
  • őrölt csili
  • Erős Pista
  • borsikafű, rozmaring, zsálya
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst vékony csíkokra vágjuk, és sóval, borssal, őrölt köménnyel szórjuk be, és a tepsibe tesszük.

Egy tálban összekeverjük a tüzes 'mázat'. A ketchupot, a mézzel, olajjal, chilivel, Erős Pistával, a zúzott fokhagymával, borsikafűvel, rozmaringgal, zsályával,köménnyel. A kapott masszát ráöntöm a tepsiben pihenő húsra, és jól összeforgatom. Egy kis vizet önök hozzá, és lefedve puhulásig sütöm, majd a fedelet levéve jól megpirítom.

Akár pitával, akár salátával is nagyon ízletes lakoma. Én krumplipürével tálalom.