Tüzes lebbencsleves recept

Tüzes lebbencsleves
3.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2710

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hideg téli napokon a felnőttek ’baci űzően’ finom levese az egykor pásztorok ételének számító lebbencs. Bográcsban készítették, kevés vízzel felengedve jó sűrűre főzték.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg száraz lebbencs vagy csuszatészta
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj vagy ½ teáskanál sertés zsír
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 szál friss zeller zöldje
  • 3 db kisebb burgonya
  • 0.5 db sárga paprika
  • 1 db friss paradicsom vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál sózott, darált pritaminpaprika
  • 4 teáskanál csípős paprikakrém (lehet kevesebb is)

Elkészítés

Megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk a vöröshagymát. A sárgarépát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, a burgonyát felkarikázzuk. Evőkanálnyi zsiradékon kissé megpirítjuk a szalonnát, rászórjuk a száraztésztát, világosbarnára sütjük, beletesszük a vöröshagymát, répát, 1 szál zeller zöldet. Kevergetve pár percig együtt dinszteljük.

Levesszük a hőről, belekeverjük a fűszerpaprikát, a többi paprikafélét, paradicsomot, felengedjük 1.5 liter forró vízzel. Igény szerint kevés sóval még ízesíthetjük, de általában nincsen rá szükség. Felforraljuk, majd lefedve kis lángon 10 percig főzzük.

Ekkor beletesszük a krumpli karikákat és az apróra vágott, maradék zeller zöldet. Öt perc múlva elzárjuk a hőt, tálalásig kicsit pihentetjük a levesünket. Kevesebb csípős paprikával kevésbé tüzesen is készülhet. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Tüzes lebbencsleves recepthez kapcsolódó receptek

Tüzes lebbencsleves

Tüzes lebbencsleves

Hideg téli napokon a felnőttek ’baci űzően’ finom levese az egykor pásztorok ételének számító lebbencs. Bográcsban készítették, kevés vízzel felengedve…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés