Uborkafőzelék recept

Uborkafőzelék

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3053

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az uborkafőzelék pillanatok alatt elkészíthető, könnyű étel. Érdemes  nagyobbfajta fürtös uborkából megfőzni.

5 személyre

  • 1 kg fürtös uborka
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg liszt
  • 4.5 dl tej
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 szál kapor
  • fehér bors

Elkészítés

Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk el hosszában, kaparjuk ki kanállal a magokat, és vágjuk ujjnyi darabokra.

Egy lábasban melegítsük meg kissé a vajat, tegyük bele a cukrot, és olvasszuk meg. Adjuk hozzá a lisztet és kavargatva pirítsuk 3 percig, amíg a massza egy kis színt nem kap.

Tegyük bele az uborkadarabokat és többször kavarjuk meg. Öntsük hozzá a tejet. Alacsony hőfokon pároljuk puhára. Ízesítsük ecettel, sóval és fehér borssal. Szórjuk meg kaporral.

Más változat: vágjuk össze az uborkát. Vágjunk apróra 2 hagymát. Kockázzunk fel 7,5 dkg füstölt szalonnát. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat, pirítsuk meg egymásután a szalonnát, a hagymát, 1 evőkanál cukrot és az uborkát. Öntsük fel 2 evőkanál ecettel. Pároljuk puhára a fentiek szerint.

Tipp:

az uborkafőzeléket adhatjuk körítésként sertéssült vagy fasírt mellé, de hús nélküli főétkezésként is fogyasztható, újburgonyával és sült szalonnával.


Uborkafőzelék recepthez kapcsolódó receptek

Uborkafőzelék

Uborkafőzelék

Ez az uborkafőzelék pillanatok alatt elkészíthető, könnyű étel. Érdemes  nagyobbfajta fürtös uborkából megfőzni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Uborkafőzelék recepthez

Melindak - 2010. február 02.
az elsot kiprobaltam,eleg furcsa ize van