Uborkás burgonyasaláta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
- 1 kis kígyóuborka
- 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
- 1 fehér hagyma
- 80 dkg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
Az öntethez
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 3 evőkanál fehérborecet
- 0.5 kiskanál mustár
- 0 dl húsalaplé
- só, bors
Elkészítés
Mossuk meg a burgonyát, majd forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kigőzölögni, hámozzuk meg, és vágjuk nem túl vékony szeletekre. Hagyjuk egy nagy tálban kihűlni.
Tisztítsuk meg a hagymát, hámozzuk meg az uborkát. A hagymát vágjuk apróra, az uborkát gyaluljuk vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a burgonyához. Az öntethez keverjük össze az ecetet, az olajat, a mustárt és kb. 0,5 dl alaplét. Ízesítsük sóval és borssal. Csepegtessük rá a burgonyára és az uborkára, majd óvatosan forgassuk össze. Befedve tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe.
Ízesítsük a burgonyasalátát ismét sóval és borssal. Ha kissé száraznak találjuk, adjunk hozzá még egy kis alaplét és ecetet. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlati tanács: Melegen könnyebb a héjában főtt burgonyát meghámozni. Miután leöntöttük róla a vizet, hagyjuk a burgonyát a lábosban a kikapcsolt tűzhelyen, és várjuk meg, amíg eltávozik belőle a gőz – így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Közben rázogassuk a lábost. Hámozás közben szúrjuk fel a krumplit egy villára, hogy ne égessük meg az ujjunkat.
A recept tápértéke:
Adagonként: 250 kcal (1042 kJ), 5 g fehérje,11 g zsír, 32 g szénhidrát