Uborkás burgonyasaláta recept

Uborkás burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1305

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kis kígyóuborka
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 1 fehér hagyma
  • 80 dkg apró szemű burgonya (nem szétfövő)

Az öntethez

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 kiskanál mustár
  • 0 dl húsalaplé
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, majd forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kigőzölögni, hámozzuk meg, és vágjuk nem túl vékony szeletekre. Hagyjuk egy nagy tálban kihűlni.

Tisztítsuk meg a hagymát, hámozzuk meg az uborkát. A hagymát vágjuk apróra, az uborkát gyaluljuk vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a burgonyához. Az öntethez keverjük össze az ecetet, az olajat, a mustárt és kb. 0,5 dl alaplét. Ízesítsük sóval és borssal. Csepegtessük rá a burgonyára és az uborkára, majd óvatosan forgassuk össze. Befedve tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe.

Ízesítsük a burgonyasalátát ismét sóval és borssal. Ha kissé száraznak találjuk, adjunk hozzá még egy kis alaplét és ecetet. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Melegen könnyebb a héjában főtt burgonyát meghámozni. Miután leöntöttük róla a vizet, hagyjuk a burgonyát a lábosban a kikapcsolt tűzhelyen, és várjuk meg, amíg eltávozik belőle a gőz – így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Közben rázogassuk a lábost. Hámozás közben szúrjuk fel a krumplit egy villára, hogy ne égessük meg az ujjunkat.

A recept tápértéke:

Adagonként: 250 kcal (1042 kJ), 5 g fehérje,11 g zsír, 32 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés