Uborkás fasírtroládok recept

Uborkás fasírtroládok
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
987

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lajos Mari receptjét készítettem el, nagyon finom étel. Kevéssé tértem el az eredetitől.

4 személyre

  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál édes pirospaprika
  • 400 gr darált marhahús
  • só, bors
  • 1 kávéskanál olaj
  • 8 db csemegeuborka
  • 16 szelet bacon (füstölt szalonna)
  • 0.25 fej saláta (1/4 fej) vagy salátamix (a képen)
  • 1 db piros húsú, kaliforniai paprika

Elkészítés

A zsemlét 10-15 percre beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, majd az áttört fokhagymával, az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, a mustárral és a pirospaprikával és együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk.

Vékonyan kikenünk olajjal egy teflontepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kiemeljük az ecetes léből az uborkákat, papírkendővel szárazra törölgetjük. Alufóliából egy kb. 25 cm széles csíkot tépünk.

A fasírtmasszát 4 részre osztjuk. Az alufólialap közepére 4 szelet szalonnát fektetünk, 10-12 cm szélességben tetejére simítunk 1 adag húsmasszát úgy, hogy a végeken 3-4 cm szabadon maradjon, hosszanti szélei pedig viszonylag egyenesek-szabályosak legyenek. Felénk eső végére helyezünk 1 uborkát, majd az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, két végét kissé összenyomjuk, hogy a massza fedje az uborkát.

A maradék szalonnából, húsmasszából és uborkából további 3 roládot formálunk (alufólia nélkül!), a sütőtálba sorakoztatjuk őket, és középső bordamagasságra helyezett rácson aranybarnára sütjük 50 perc alatt.

Közben a salátát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk.

Kivesszük a sütőből a fasírtroládokat, 10 percig pihentetjük (tűzforró a belsejük!), nagyobb, lapos tálra rendezzük, kissé rézsútosan félbevágunk. Salátalevelekkel, paprikával körberakva díszítve kínáljuk. Tejszínnel/tejjel sült, rakott burgonyát adhatunk hozzá: 600 g burgonyát meghámozunk, megmosunk, uborkagyalun nagyobb, vajjal/margarinnal kikent tálba szeleteljük. Kissé megsózzuk, leöntjük 2 dl tejszínnel/tejjel, 2-3 csipet szárított rozmaringgal vagy provence-i fűszerkeverékkel illatosítjuk, és a hússal egyidejűleg pirosra sütjük a sütőben.


Uborkás fasírtroládok recepthez kapcsolódó receptek

Uborkás fasírtroládok

Uborkás fasírtroládok

Lajos Mari receptjét készítettem el, nagyon finom étel. Kevéssé tértem el az eredetitől.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés