Újburgonyás-parajos frittata recept

Újburgonyás-parajos frittata

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
873

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az omlettszerű, lapos, zöldséges lepény finom, könnyű ebéd, amelyhez elhasználhatjuk a maradék újburgonyát.

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 150 g lilahagyma felaprítva
  • 1 db nagy piros húsú paprika, feldarabolva
  • 150 g bébiparajlevél
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 6 db újhagyma összevágva
  • 500 g főtt újburgonya felszeletelve
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanálnyi sovány tej
  • 1 evőkanál összevágott friss bazsalikom
  • 2 kávéskanál felaprított friss metélőhagyma
  • 1 evőkanál felaprított friss petrezselyem
  • 25 g parmezán sajt finomra reszelve
  • 25 g félzsíros érett cheddar sajt finomra reszelve
  • fekete bors

Elkészítés

Hevítsünk olajat egy nagy, hőálló nyelű serpenyőben; pirítsuk benne a hagymát és a paprikát 5 percig, vagy amíg megpuhulnak.

Tegyük bele a parajt, a fokhagymát és az újhagymát, és pirítsuk még 2 percig, vagy amíg a paraj megfonnyad. Ezután keverjük hozzá a burgonyát.

Verjük fel a tojásokat egy nagy tálban a tejjel, a bazsalikommal, a metélőhagymával és a petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük a keveréket a zöldségekre, mérsékeljük a lángot, és süssük 10-12 percig, amíg a tojás szilárdulni kezd.

Közben melegítsük elő közepesre a grillsütőt. Szórjuk a kétféle sajtot az omlettre, majd tegyük a serpenyőt a grillsütőbe kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul. Vágjuk az omlettet háromszög alakú szeletekre, és tálaljuk.

Tipp:

A tálaláshoz: Adjunk mellé vegyes salátát metélőhagymával.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1096 kJ (261 kcal),
Szénhidrát 26 g,
Fehérje 15 g,
Zsír 12 g (ebből telített zsír 4 g)


További Szezon kategóriák

Újburgonyás-parajos frittata

Újburgonyás-parajos frittata

Az omlettszerű, lapos, zöldséges lepény finom, könnyű ebéd, amelyhez elhasználhatjuk a maradék újburgonyát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés