Újburgonyás-parajos frittata recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Az omlettszerű, lapos, zöldséges lepény finom, könnyű ebéd, amelyhez elhasználhatjuk a maradék újburgonyát.
- 1 evőkanál olívaolaj
- 150 g lilahagyma felaprítva
- 1 db nagy piros húsú paprika, feldarabolva
- 150 g bébiparajlevél
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 6 db újhagyma összevágva
- 500 g főtt újburgonya felszeletelve
- 3 db tojás
- 4 evőkanálnyi sovány tej
- 1 evőkanál összevágott friss bazsalikom
- 2 kávéskanál felaprított friss metélőhagyma
- 1 evőkanál felaprított friss petrezselyem
- 25 g parmezán sajt finomra reszelve
- 25 g félzsíros érett cheddar sajt finomra reszelve
- só
- fekete bors
Elkészítés
Hevítsünk olajat egy nagy, hőálló nyelű serpenyőben; pirítsuk benne a hagymát és a paprikát 5 percig, vagy amíg megpuhulnak.
Tegyük bele a parajt, a fokhagymát és az újhagymát, és pirítsuk még 2 percig, vagy amíg a paraj megfonnyad. Ezután keverjük hozzá a burgonyát.
Verjük fel a tojásokat egy nagy tálban a tejjel, a bazsalikommal, a metélőhagymával és a petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük a keveréket a zöldségekre, mérsékeljük a lángot, és süssük 10-12 percig, amíg a tojás szilárdulni kezd.
Közben melegítsük elő közepesre a grillsütőt. Szórjuk a kétféle sajtot az omlettre, majd tegyük a serpenyőt a grillsütőbe kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul. Vágjuk az omlettet háromszög alakú szeletekre, és tálaljuk.
Tipp:
A tálaláshoz: Adjunk mellé vegyes salátát metélőhagymával.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként,
Energia 1096 kJ (261 kcal),
Szénhidrát 26 g,
Fehérje 15 g,
Zsír 12 g (ebből telített zsír 4 g)