Újházi „tyúkhús” leves recept

Újházi „tyúkhús” leves
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3215

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hétvégeken szinte elmaradhatatlan leves, a húsleves, bármilyen formában elkészítve. Nem mindig lehet kapni tyúkot, ezért helyettesítem pulykával, ami még egészségesebb is, mivel nem zsíros, de szinte egyenértékű a levese a tyúkéval, hiszen minden benne van ami az újházi tyúkhúsleveshez kell. Ezért tettem idézőjelbe a címet.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 7 db pulykanyak (kb. 1 kg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 szelet karalábé
  • zellergumó
  • 2 db zellerlevél
  • 2 db karfiolrózsa
  • 3 db szárított vargányagomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi sáfrányos szeklice
  • 1 cső szárított erős paprika
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 db szegfűbors
  • 10 db egész fekete bors
  • 2 mokkáskanál delikát ételízesítő
  • 1 marék zöldborsó
  • Tálaláskor cérnametélt

Elkészítés

A megtisztított pulykanyakakat, fazékba téve, felöntjük kettő és fél liter hideg vízzel, és feltesszük főni. A fűszertojásba rakjuk a megtisztított vöröshagymát, hagyjunk rajta vörös fellevelet is, a keményebb végét keresztbe bevágva beledugjuk a szegfűszeget, mellétesszük a tojásba a fokhagymát, fekete borsot, a szeklicét, és ha belefér a csöves paprikát is. Bezárva a levesbe lógatjuk.

Amikor felforr, és habzik a leves, lehabozzuk, és beletesszük a zöldséget, sárgarépát, zellergumót, karalábét, zellerlevelet, karfiolt, gombát, az ételízesítőt, és a sót. A sóval vigyázzunk, inkább később is tegyünk bele, minthogy elsózzuk levesünket. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, kb. másfél óráig.

Mielőtt lekapcsolnánk a hőt, nézzük meg, hogy kellő puhára főtt-e a hús a levesben. Tálalásnál, külön sós vízben kifőzött cérnametélttel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Újházi „tyúkhús” leves recepthez kapcsolódó receptek

Újházi „tyúkhús” leves

Újházi „tyúkhús” leves

Hétvégeken szinte elmaradhatatlan leves, a húsleves, bármilyen formában elkészítve. Nem mindig lehet kapni tyúkot, ezért helyettesítem pulykával, ami még egészségesebb is, mivel nem zsíros, de szinte egyenértékű a levese a tyúkéval, hiszen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés