Újkrumpli háromsajtos fondüvel recept

Újkrumpli háromsajtos fondüvel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
312

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mártogass és tunkolj!

4 személyre

  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • só, bors

A fondühöz:

  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1.5 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg puha krémsajt
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg reszelt gruyere sajt
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

A fondühöz a felforrósított olívaolajban kb. 4 perc alatt megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd kis lángon hozzáadjuk a tejszínt és a háromféle sajtot.

Simára keverjük (kb. 3 perc alatt olvadnak el a sajtok), majd hozzáadjuk a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levéve félretesszük.

Az újkrumplit sós vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük.

Még melegen egy tálba szedjük, átforgatjuk a petrezselyemmel összekevert olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A félbe- vagy négyfelé vágott krumplikat nyársra tűzzük, és a langyos fondübe mártogatva fogyasztjuk.


Újkrumpli háromsajtos fondüvel recepthez kapcsolódó receptek

Újkrumpli háromsajtos fondüvel

Újkrumpli háromsajtos fondüvel

Mártogass és tunkolj!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés