Újkrumpli sütve, tavaszi pestóval recept

Újkrumpli sütve, tavaszi pestóval
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2622

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rejtett képességek - igen, ön remekül főz!

2 személyre

  • 1 kg újkrumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A pestóhoz:

  • 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál frissen aprított snidling
  • 3 evőkanál frissen aprított rozmaring
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A pestóhoz robotgépben összedolgozzuk a hozzávalókat, és lefedve legalább 1 napra hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított krumplikat félbevágjuk, elkeverjük az olajjal és az apróra vágott fokhagymával, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.

A krumplikat vágott felükkel lefelé egy tűzálló edénybe helyezzük, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor elkeverjük a pestóval.


Újkrumpli sütve, tavaszi pestóval

Újkrumpli sütve, tavaszi pestóval

Rejtett képességek - igen, ön remekül főz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés