Ünnepi linzer recept

Ünnepi linzer
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1537

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincs ünnep linzer nélkül, sőt karácsony sem. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon szeretünk, ismerünk és mindig az adott ünnepre alakíthatunk formailag.

6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • baracklekvár a töltéshez

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojás sárgáját, a vajat/margarint.

Jól összedolgozzuk.

Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk.

Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval mélyedést készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas linzert.

Porcukorral meghintve kínáljuk.


Ünnepi linzer recepthez kapcsolódó receptek

Ünnepi linzer

Ünnepi linzer

Nincs ünnep linzer nélkül, sőt karácsony sem. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon szeretünk, ismerünk és mindig az adott ünnepre alakíthatunk formailag.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés