Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel recept

Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel
4.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1812

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel nagyon sok hozzávalóból áll, így kevés kell belőle, mert nagyon tömény. Egy szeletnél többet nem lehet belőle megenni, viszont sokáig eláll.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • aszalt, száritott gyümölcsök
  • 2 dkg mazsola beáztatva
  • 3 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
  • 10 dkg vaj felolvasztva
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésü zabpehely
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás fehérje felverve
  • 3 dkg mandulaőrlemény
  • 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • rumaroma vagy mandulaaroma
  • vanilincukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • csokoládéöntet (a tetejére)
  • kókuszreszelék
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A száraz adalékokat megforgatjuk a lisztben, felverjük a tojás fehérjét és összekeverjük vele, majd a többi hozzávalót is egyenként hozzákeverjük, legutoljára az olvasztott vajat. Az egészet beletesszük a püspökkenyér formába és előmelegített sütőben kb. 40 percen át sütjük. Ha elkészült, kinyitjuk a sütőt és hagyjuk egy kicsit szikkadni, hűlni, majd kiborítjuk, ráöntjük a tetejére az olvasztott csokoládét és alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel.


Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel recepthez kapcsolódó receptek

Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel

Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel

Mivel nagyon sok hozzávalóból áll, így kevés kell belőle, mert nagyon tömény. Egy szeletnél többet nem lehet belőle megenni, viszont sokáig eláll.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés