Úti pogácsa recept

Úti pogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1182

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Roppant egyszerű, puha, omlós pogácsa. Nem nehéz, csak a hajtogatás, ami picit meghosszabbítja az elkészítését.

10 személyre

  • 60 dkg 60 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 1 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás felverve a kenéshez

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük benne a sót.

Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojások sárgáját és elkezdjük összedolgozni.

Fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint.

Alaposan kidagasztjuk. Ha picit ragacsos lenne a tészta, akkor lisztezett felületen átdolgozzuk.

Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

A pogácsáknál szokásos módon kétszer, 15 perces pihentetések közbeiktatásával hajtogatjuk.

Majd ujjnyi vastagra (Kb. 1,5 cm) nyújtjuk, egy késsel becsíkozzuk.

Egy közepes pogácsa szaggatóval (6 cm) kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.

Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik. Ez kb. 20-25 perc.

A tetejét lekenjük a tojással.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.


Úti pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Úti pogácsa

Úti pogácsa

Roppant egyszerű, puha, omlós pogácsa. Nem nehéz, csak a hajtogatás, ami picit meghosszabbítja az elkészítését.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés