Vadas marha recept

Vadas marha
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
5114

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kissé melós, kissé időigényes - de megéri

4 személyre

  • 80 dkg marhafartő
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl húsalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szem babérlevél
  • 1.5 evőkanál mustár
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • citrom leve

A zsemlegombóchoz:

  • 5 db zsemle vagy negyed kg kenyér
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • só, bors

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon néhány perc alatt kérgesre sütjük. Félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon karamellizáljuk a cukrot.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, felöntjük az alaplével, majd közepes lángon forralni kezdjük. Hozzáadjuk a marhát, majd a bort, beletesszük a babérlevelet és a mustárt, és a húst puhára főzzük.

A húst kivesszük és felszeleteljük, a zöldségeket (a babérlevél eltávolítása után) a főzőlével elturmixoljuk, majd tejfölös-lisztes habarással besűrítjük a mártást. Ízlés szerint tejszínnel higíthatjuk. Tálalás előtt citromlével ízesítjük.

A zsemlét vagy kenyeret kockákra vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük.

Keverőtálban laza galuskatésztát készítünk.

Petrezselymet és pirított hagymát teszünk hozzá, majd beleöntjük a kihűlt pirított kockákat. A nedves kézzel formázott gombócokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

A jól lecsöpögtetett, készre főtt zsemlegombócokat ízlés szerint olvasztott vajban vagy füstölt szalonna zsírjában aranybarnára pirítjuk.


Vadas marha

Vadas marha

Kissé melós, kissé időigényes - de megéri

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés