Vadas szűzpecsenye medvehagymás zsemlegombóccal recept

Vadas szűzpecsenye medvehagymás zsemlegombóccal
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1989

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Miért is ne készülhetne a zsemlegombóc a friss, tavaszi medvehagymával? Nagyon finom fűszeres ízt kölcsönöz az amúgy unalmas hétköznapi zsemlegombócnak. Rajta! Ki kell próbálni!

4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye lehártyázva
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babér
  • 1 db citrom héja
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál mézes mustár
  • őrölt fekete bors
  • 5 szem borókabogyó
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 db citrom leve

Medvehagymás zsemlegombóc:

  • 5 dkg vágott medvehagyma
  • 5 db szikkadt zsemle kockára vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál morzsa
  • 2 db tojás

Elkészítés

A húst forró olajon kérgesre sütjük, majd felöntjük vízzel, és sózzuk-borsozzuk, a citrom héját és a hagymát aprítva mellé dobjuk. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mellé a babérral és borókával egyszerre. Puhára főzzük. A hústól is függ, hogy ez mennyi ideig tart, kb. 2 óra lehet. Ha elkészült, a húst kivesszük és fóliába csomagoljuk. Fogyasztáskor vékonyra szeleteljük.

A visszamaradt szószból a babért és s borókát eltávolítjuk. A barna cukrot belekeverjük a lébe és összeturmixoljuk sima mártássá. Mézes mustárral, citromlével beállítjuk a savasságát, majd tejföllel kikeverjük. Egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is a hús mellé.

A zsemlegombóchoz a zsemlekockákat átpirítjuk kevés olajon, majd sózzuk, borsozzuk, a fokhagymaporral ízesítjük, és ráütjük a tojásokat, a vágott medvehagymával meg a liszttel és morzsával jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és lobogó sós vízben kifőzzük őket pár perc alatt. A hús és a mártás melléé kínáljuk mint köretet.


Vadas szűzpecsenye medvehagymás zsemlegombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Vadas szűzpecsenye medvehagymás zsemlegombóccal

Vadas szűzpecsenye medvehagymás zsemlegombóccal

Miért is ne készülhetne a zsemlegombóc a friss, tavaszi medvehagymával? Nagyon finom fűszeres ízt kölcsönöz az amúgy unalmas hétköznapi zsemlegombócnak. Rajta! Ki kell próbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés