Vadashoz knédli recept

Vadashoz knédli
1 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vadas ételekhez a knédli kitűnő, jól illik hozzájuk.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt (fele rétes, fele finomliszt)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk. Az élesztőt tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal. A tésztát jól megdagasztjuk és megkelesztjük. A lábasba vizet engedünk, majd felforraljuk. Amikor ezzel megvagyunk, ráhelyezzük a tésztafőző tetejét, melybe beletesszük a knédlit. Kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Ha úgy látjuk, hogy elkészült, cérnával vágjunk le belőle egy szeletet. Ami nem fogy el, azt mélyhűtőben tároljuk.


Vadashoz knédli recepthez kapcsolódó receptek

Vadashoz knédli

Vadashoz knédli

Vadas ételekhez a knédli kitűnő, jól illik hozzájuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vadashoz knédli recepthez

Ági - 2012. március 12.
Most néztem meg interneten, hogy van pontosan írva. Tésztafőző edény és pároló: 1 db fazék, 1 db tésztafőző betét 1 db pároló. A pároló tetején kell megfőzni a knédlit, csak nem abban az edényben, hanem amelyre pont rá illik, és máris összejön a knédli elkészítése. A gőzgombócot is így lehet elkészíteni.
Szép Ferencné - 2012. március 12.
Mint jelent a "tészta főző teteje " ? Talán egy gőzölő edény ? Nem egészen világos a leírás ! Üdv.