Vadashoz knédli recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Vadas ételekhez a knédli kitűnő, jól illik hozzájuk.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt (fele rétes, fele finomliszt)
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- só
Elkészítés
Kelt tésztát készítünk. Az élesztőt tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal. A tésztát jól megdagasztjuk és megkelesztjük. A lábasba vizet engedünk, majd felforraljuk. Amikor ezzel megvagyunk, ráhelyezzük a tésztafőző tetejét, melybe beletesszük a knédlit. Kb. 20 perc alatt készre főzzük.
Ha úgy látjuk, hogy elkészült, cérnával vágjunk le belőle egy szeletet. Ami nem fogy el, azt mélyhűtőben tároljuk.
Vadashoz knédli recepthez kapcsolódó receptek
Vadashoz knédli
Vadas ételekhez a knédli kitűnő, jól illik hozzájuk.
Hozzászólások a(z) Vadashoz knédli recepthez
Ági - 2012. március 12.
Szép Ferencné - 2012. március 12.