Vadashoz knédli

Vadashoz knédli

Vadas ételekhez a knédli kitűnő, jól illik hozzájuk.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt (fele rétes, fele finomliszt)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk. Az élesztőt tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal. A tésztát jól megdagasztjuk és megkelesztjük. A lábasba vizet engedünk, majd felforraljuk. Amikor ezzel megvagyunk, ráhelyezzük a tésztafőző tetejét, melybe beletesszük a knédlit. Kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Ha úgy látjuk, hogy elkészült, cérnával vágjunk le belőle egy szeletet. Ami nem fogy el, azt mélyhűtőben tároljuk.