Vadásztokány böllér módra recept

Vadásztokány böllér módra
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
16563

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki megakarja kóstolni, akkor 2010. június 26-án a zámolyi juniálison megkóstolhatja, 40 személyre főzzük, bográcsban!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj (2 evőkanál mangalica zsír)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a húst keskeny csíkokra, a szalonnát apró kockára, a gombát vékony szeletekre. A felolvasztott zsíron kissé átsütjük a szalonnát, rátesszük a hagymát, együtt dinszteljük, majd rákerül a felcsíkozott hús. Amint kifehéredett, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és együtt átsütjük, majd fedő alatt a bor hozzáadásával puhára pároljuk.

Félidőben hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott és elnegyedelt kolbászt, és az apró kockára vágott uborkát, majd zsírjára sütjük. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, és egy kis idő múlva a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

Forrón tálaljuk: spagetti vagy makaróni tésztával. Finom fehérbort kínálunk mellé (esetleg rosét).


Vadásztokány böllér módra

Vadásztokány böllér módra

Ha valaki megakarja kóstolni, akkor 2010. június 26-án a zámolyi juniálison megkóstolhatja, 40 személyre főzzük, bográcsban!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vadásztokány böllér módra recepthez

admin - 2010. július 07.
Gratulálunk!:)
thumb
ibi1950 - 2010. június 28.
A június 26-i zámolyi juniálison 19 csapat főzött, különböző ételeket, a miénk a fenti vadásztokány böllérmódra a harmadik helyezett lett. I. marhapörkölt, II.babos pacal.