Vajas pogácsa

Vajas pogácsa

Minél mélyebben vágjuk be a tésztát, annál tubarózsásabb lesz a pogácsánk.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a meleg cukros tejben. A lisztben elkeverem a sót és a sütőport, belemorzsolom a vajat és hozzáöntöm az élesztős tejet. Jól összegyúrom a tésztát és már lehet is nyújtani, nem kell pihentetni. A tetejét bevagdosom, minél mélyebben vágom be, annál szebb tubarózsásabb lesz a pogácsánk.

Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé sorakoztatom a tésztakorongokat, majd tetejüket tojássárgájával megkenem. Meleg sütőben 20 perc alatt megsütöm. Jó étvágyat kívánok, Perák Mónika