Vajas tésztába tekert virsli recept

Vajas tésztába tekert virsli
2.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2624

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Először készítettem, de nagyon jól sikerült, bármilyen alkalomra el lehet készíteni.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • pici só
  • 1 pár bécsi virsli
  • 1 db tojás

Elkészítés

A lisztet, a vajat a tejfölt összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. 30 perc kinyújtjuk és ezt a műveletet többször is elvégezzük, és mindig visszatesszük a hűtőbe pihenni. Amikor már végeztünk a műveletekkel, akkor kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A virslit elővesszük és a tésztával körbe tekerjük. Amikor már feltekertük megkenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.


Vajas tésztába tekert virsli recepthez kapcsolódó receptek

Vajas tésztába tekert virsli

Vajas tésztába tekert virsli

Először készítettem, de nagyon jól sikerült, bármilyen alkalomra el lehet készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vajas tésztába tekert virsli recepthez

Princné Magdi - 2011. december 05.
Tökéletes recept, én is igy szoktam megcsinálni, gyorsan készen van.
som juci - 2011. december 05.
jövő héten elkészítem ezt a receptet,mert nagyon jól néz ki és nem lehet rossz, és egyszerű az elkészítése
Tasi Bende Ibolya - 2011. december 04.
Szerintem meg pont annyi az elkészitési idő, mivel ez a sütési idő. A tésztagyurást nem kell számolni, mert akkor az a hajtogatással együtt több óra lenne. Nem értem a hozzászólását, nincs ebben semmi hiba. Végre egy jó, gyors, értelmesen leirt recept, amit szilveszterkor is könnyü elkésziteni. Kedves Blahunka Attiláné, gratulálok a recepthez, nagyon jó az ötlet és szép a fotója is. Remélem van még a tarsolyában több ilyen jó recept.
thumb
ibi1950 - 2011. december 04.
Kedves Ági! Nagyon guszta lett, csak az elkészítési időt nem jól számoltad ki. Gratulálok: ibi1950