Vajban kisült krumplinudli recept

Vajban kisült krumplinudli
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2566

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tészta neve a német „Nudel” szóból ered. Lisztezett gyúródeszkán kézzel sodorjuk a nudlikat, de nem a jól ismert prézlis édes tészta lesz belőle, hanem vajban pirított ropogós, sós, fűszeres változat.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg előző nap héjában megfőzött burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál morzsolt majoránna
  • 2 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • liszt a sodráshoz

Elkészítés

Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát. Gyúrjunk belőle kemény tésztát a liszttel, tojással, majoránnával, egy csipetnyi reszelt szerecsen dióval és sóval együtt. Lisztezzük be a kezünket, és sodorjunk a tésztából ujjnyi hosszú nudlikat.

Forraljunk fel 5 l sós vizet. Főzzük benne a nudlikat alacsony hőfokon körülbelül 10 percig. Szűrővel szedjük ki és csepegtessük le a tésztát.

Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, és állandó keverés mellett süssük a nudlit aranysárgára (kb. 10 perc).

Más változat: Hámozzuk meg a nyers burgonyát, és főzzük meg sós vízben. Törjük át krumplinyomón. Hagyjuk kihűlni. Gyúrjunk belőle tésztát szerecsendióval, sóval, 3 dkg vajjal, 2 tojássárgájával és 15 dkg liszttel. Folytassuk a fent leírtak szerint.


Vajban kisült krumplinudli recepthez kapcsolódó receptek

Vajban kisült krumplinudli

Vajban kisült krumplinudli

A tészta neve a német „Nudel” szóból ered. Lisztezett gyúródeszkán kézzel sodorjuk a nudlikat, de nem a jól ismert prézlis édes tészta lesz belőle, hanem vajban…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés