Vajdasági Stangli recept

Vajdasági Stangli
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
terzsi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
7923

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1.5 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 1 evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • köménymag, szezámmag, sajt a tetejére

Elkészítés

Tejet meglangyosítjuk az 1 evőkanál cukorral, és az élesztőt megkelesztjük benne. A megkelt élesztőt és a többi hozzávalót a liszttel összedolgozzuk és 1 órát kelesztjük a tésztát. 10 cipót formálunk a tésztából. A cipókat lapostányér nagyságúra kisodorjuk, 5-5 lapot teszünk egymásra úgy, hogy a lapok közé fagyasztott margarint reszelünk.

A két "tortát" kisodorjuk, cikkekre vágjuk (16-16 cikk) és kifliket formálunk belőle. 20 percig pihentetjük a tésztát, majd a tetejét megkenjük tojással,meghinthetjük köménnyel, szezámmaggal, sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.


Vajdasági Stangli recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vajdasági Stangli recepthez

terzsi - 2012. január 30.
A margarint a kinyújtott tészta közé kell reszelni a tojással a tetejét kell meg kenni.
Andi - 2012. január 30.
A margarint és a tojást is bele kell a tésztába gyúrni? Mert ez nekem nem teljesen egyértelmű... előre is köszönöm a választ!
Balogné Cseh Gabriella - 2012. január 29.
Az eddigi leg finomabb stangli!Köszönöm a receptet.Bátran ajánlom még a kezdöknek is.