Vakondtúrás recept

Vakondtúrás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1005

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zselatin por + 3 evk víz
  • 0.5 liter habtejszín
  • 1 csomag tortadara
  • 3 db banán (de én barackot használtam)

Elkészítés

Előmelegítem a sütőt. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk apránként az olajat. Kemény habbá verjük a fehérjét, és belekeverjük a sárgás habhoz. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a kakaóporral. Belekeverjük a tojásos habba óvatosan, és egy szilikonos sütőpapírral ki bélelt 23 cm-es torta formába rakjuk. 3-as fokozaton kb. 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt a piskóta az alját levágjuk, a többi részét összemorzsoljuk.

Közben elkészítjük a krémet. A tejszínhabot a habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot. A zselatinport feloldjuk a vízben, felfőzzük, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz. Végül hozzákeverjük a torta darát.

A süti összeállítása: a levágott torta alsó lapjára tesszük a barackokat, a barackokra halmozzuk a tejszínhabot, a tejszínhabra szórjuk rá a piskóta törmeléket és ízlés szerint díszíthetjük. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy szépen lehessen szeletelni!


Vakondtúrás recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vakondtúrás recepthez

kerteszmaria - 2013. március 20.
Én már elkészítettem az unokám kérésére a szülinapjára.
Nagyon finom és nagyon mutatós.. Kiváló kisgyerekek
szülinapjára tortának főleg a marcipán kis vakonddal
a tetején.