Csokoládés palacsintafelfújt recept

Csokoládés palacsintafelfújt
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3763

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom ez a palacsinta, és ha marad másnap még akkor is nagyon izletes, gyerekek kedvence, gluténmentesen is elkészíthető a megfelelő lisztből.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • tej szükség szerint
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg kristálycukor
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a meghintéshez

Elkészítés

A megadott mennyiségből kb. 15 palacsintát készítünk el.

A krém elkészítése: Forró vizfürdőbe állítva felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét. A tojásfehérjét kristály- és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a kihült olvasztott csokoládét hozzákeverjük és tojás sárgáját is.

A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel, összetekerjük, és félbevágjuk, egy kivajazott tepsibe egymásra rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük, míg kivül ropogós, de belül a töltelék még krémszerű lesz. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, ezt a finom süteményt.


Csokoládés palacsintafelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Csokoládés palacsintafelfújt

Csokoládés palacsintafelfújt

Nagyon finom ez a palacsinta, és ha marad másnap még akkor is nagyon izletes, gyerekek kedvence, gluténmentesen is elkészíthető a megfelelő lisztből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokoládés palacsintafelfújt recepthez

blahunka Ági - 2011. február 25.
Keves hozzászólók! A palacsinta készítését úgy csináljuk általában ahogy szoktuk. Ennek a lényege a krém, és az itt megadott 3 db tojással kell elkészíteni. Ennek nem az a lényege, hogy hány személyre készül, mivel ha marad a krémből akkor a palacsinta tetejére is tehetünk. Egyszerű az elkészítés, számolni nem kell, mivel nem lesz annyira sok krém, hogy ne boldoguljunk vele. Nagyon finom, és ahogy írtam másnap is elfogyasztható.
thumb
Receptvarázs - 2011. február 25.
Kedves Inci! A feltöltő (Blahunka Attiláné) 5 személynek elegendő mennyiségeket adott meg. Ha a hozzávalókat átállítja 4 személyre, akkor a rendszer arányosan kiszámolja az eredeti számokból, hogy mi a megfelelő mennyiség 4 személynek, és ilyenkor előfordulnak tört számok :) (ami a tojás esetében valóban értelmezhetetlen)
Inci - 2011. február 25.
Nem tudom értelmezni a 3 és 3/5 db tojást, ez mennyi tojást jelent?