Vaníliakrémes gyümölcstorta recept

Vaníliakrémes gyümölcstorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
3460

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A krémet és a gyümölcsöket mindig tálalás előtt tegyük a tortalapra. A tésztát viszont egy nappal fogyasztás előtt is megsüthetjük, így egy zsúfolt napon sem kell lemondanunk a vendégváró édességről.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 db citrom
  • 10 dkg lágy vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 4 db fehér zselatinlap
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 kiskanál őrölt vanília
  • 15 dkg habtejszín
  • 60 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • néhány jégkocka
  • zsiradék a sütőformához

Elkészítés

A citromot megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük. A vajat jó habosra kikeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a 2 evőkanálnyi tejet, a reszelt citromhéj felétés kanalanként a túrót.

Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, azután összedolgozzuka túróval, hogy krémes masszát kapjunk. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. Kikenjük a sütőformát, beleöntjük a tésztamasszát, és egyenletesre simítjuk. Az előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Elvégezzük a tűpróbát. Kivesszük a tortalapot a sütőből, és 10 percig a formában pihentetjük. Kiborítjuk a formából, és süteményesrácson teljesen kihűtjük.

A vaníliakrémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejet a cukorral, a vaníliával és a maradék citromhéjjal egy kis lábasban felfőzzük. Levesszük a tűzről.

A beáztatott zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, és a forró vaníliás tejben feloldjuk. Egy tálat megtöltünk hideg vízzel, és néhány jégkockát is teszünk bele. A lábast a jeges vízbeállítjuk, és állandó keverés mellett addig hűtjük a krémet, amíg kocsonyásodni nem kezd.

A tejszínből kemény habot verünk. Megmossuk a gyümölcsöket, leszemezzük a fürtökről és lecsepegtetjük. A felvert habot a vaníliakrémbe keverjük, és rákenjük a tortalapra. Elrendezzükrajta a gyümölcsöket.

Tipp:

Igazi időtakarékos megoldás, ha a süteményt készen kapható tortalap és pudingpor segítségével állítjuk össze. A krémhez a vaníliapudingot sűrűre főzzük, és 15 dkg keményre felvert tejszínhabbal kikeverjük. A tortát tetszés szerint tejszínhabrózsákkal díszítjük.


Vaníliakrémes gyümölcstorta recepthez kapcsolódó receptek

Vaníliakrémes gyümölcstorta

Vaníliakrémes gyümölcstorta

A krémet és a gyümölcsöket mindig tálalás előtt tegyük a tortalapra. A tésztát viszont egy nappal fogyasztás előtt is megsüthetjük, így egy zsúfolt napon sem kell…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés