Vaníliás-áfonyás táska recept

Vaníliás-áfonyás táska
1 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1029

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Abból, ami van - süss finom desszertet!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 30 dkg liszt
  • 8.5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl jéghideg víz
  • olaj
  • porcukor a tálaláshoz

A töltelékhez:

  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg mirelit áfonya

Elkészítés

A sütőporral és a sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk

a vajjal. A tojást elkeverjük a vízzel, és összedolgozzuk

a lisztes keverékkel. (Ha nem akar összeállni, adhatunk még hozzá vizet.)

A tésztát háromszor-négyszer átgyúrjuk, majd labdát formázunk belőle, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Egy edényben elkeverjük a cukrot, a lisztet és a sót, majd óvatosan hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük. Közepes lángon összeforraljuk, míg be nem sűrűsödik. További 2 percet forraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és visszatesszük a tűzre, majd alacsony fokozaton 2 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. Hozzáadjuk a vaníliát és a vajat, majd hozzákeverjük az áfonyát, és szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tésztát 6 egyforma részre osztjuk, majd belisztezett

felületen 15 cm átmérőjű korongokká nyújtjuk.

A korongok közepébe 2-3 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk, majd a széleket bevizezve óvatosan félbehajtjuk, és egy belisztezett villával körben összenyomkodjuk.

A batyukat bő, forró olajban 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.


Vaníliás-áfonyás táska recepthez kapcsolódó receptek

Vaníliás-áfonyás táska

Vaníliás-áfonyás táska

Abból, ami van - süss finom desszertet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vaníliás-áfonyás táska recepthez

Bali78 - 2013. október 23.
Hiányzik a tej! Nem lenne egyszerűbb pudinggal készíteni???
Kalányos Tímea - 2012. november 16.
Bocsi! A tejre én is kíváncsi lennék hogy mégis mennyi az annyi! Köszii
Singlár Kata - 2012. március 19.
Bosszús vagyok. MENNYI TEJ??????? Ez egy óriás figyelmetlenség volt kedves szerkesztő...ráadásul az újság is hiányosan hozta...szóval csalódtam.