Vaníliás karika recept

Vaníliás karika
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
622

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vaníliás karikát otthon is süthetünk, és garantáltan finomabb mint a boltban vásárolt.

4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojássárga
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tábla étcsokoládé (80%--os)

Elkészítés

Tegyük egy tálba a lisztet, az étkezési keményítőt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sütőport, egy csipet sót, és a reszelt citromhéjat, majd alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a tojássárgákat és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután csomagoljuk be a tésztát fóliába, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára. (én egész éjszakára betettem)

A hűtőből kivett tésztát (ekkor még igen kemény!!!) alaposan gyúrjuk át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Ezután ízlés szerinti pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát, majd egy kisebb szaggatóval (v. egy kupakkal) lyukasszuk ki mindegyik tésztakarika közepét.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a karikákat. (legyen közöttük távolság, mert sütés közben kissé megfognak növekedni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.(ne próbálkozzunk meg melegen felszedni a papírról, mert a tészta melegen még lágy, és törékeny!!!!!!)

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd egy ecset segítségével kenjük le a karikákat. Ezután a csokoládés felével lefelé, helyezzük vissza a sütőpapírra, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, egy mozdulattal vegyük fel a karikákat a sütőpapírról.

Az elkészült vaníliás karikákat rögtön fogyaszthatjuk, de jól zárható dobozban, hosszabb ideig tárolhatjuk is.


Vaníliás karika recepthez kapcsolódó receptek

Vaníliás karika

Vaníliás karika

Vaníliás karikát otthon is süthetünk, és garantáltan finomabb mint a boltban vásárolt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés