Vaníliás koszorú túrókrémmel recept

Vaníliás koszorú túrókrémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1566

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a könnyű tésztát, ha tehetjük, teflon vagy szilikon koszorúformában süssük. Természetesen munkára foghatjuk a jól bevált hagyományos formát is, de akkor vékonyan kenjük ki.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 8 db nagy tojásfehérje
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • 3 csepp keserűmandula-aroma
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só

A díszítéshez:

  • 20 dkg eper
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg zsíros túró

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk.

A 8 tojásfehérjét a sóval habosra verjük. Belekeverjük a cukrot, a keserűmandula-aromát és az őrölt vaníliát. Az egészet addig verjük, amíg kemény, fényes masszát nem kapunk. Rászitáljuk a lisztkeveréket, és habverővel beleforgatjuk.

A tésztát a formába töltjük, és a tetejét egyenletesre simítjuk. Az előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül, és látványosan felemelkedik.

A vaníliás koszorút a formával együtt süteményes rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából.

Tálalás előtt megmossuk és megtisztítjuk a gyümölcsöket. Az eperszemeket négyfelé vágjuk. Összekeverjük és a koszorú közepébe halmozzuk a gyümölcsöket. A túrót a vaníliáscukorral krémesre kavarjuk, és egy külön tálban a koszorúhoz kínáljuk.

Tipp:

Könnyű citromos koszorú - Az aroma helyett 1 nagy citrom és 1 zöldcitrom lereszelt héját keverjük a habba. A kalácsot kisütjük. A közepébe ezúttal sárgadinnyéből kivájt kis golyókat, illetve mangódarabkákat teszünk.


Vaníliás koszorú túrókrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Vaníliás koszorú túrókrémmel

Vaníliás koszorú túrókrémmel

Ezt a könnyű tésztát, ha tehetjük, teflon vagy szilikon koszorúformában süssük. Természetesen munkára foghatjuk a jól bevált hagyományos formát is, de akkor vékonyan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés