Vargabéles recept

Vargabéles
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4583

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csizmát az asztalra? Ilyet varga nem csinál!

4 személyre

  • 12 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye
  • 1 dl sherry
  • 20 dkg cérnametélt
  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dl tejföl
  • 1 kg túró
  • 1 csomag réteslap
  • vaj a sütéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az aszalt gyümölcsöt 2-3 órára beáztatjuk a sherrybe. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl!), majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukor felével, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a cérnametéltet és az aszalt gyümölcsöt. A tojásfehérjéből habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keverékbe.

Egy magasabb falú tepsit kibélelünk a réteslap felével, enyhén megvajazzuk, rákanalazzuk a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Sütőben 40-50 percig sütjük, majd a maradék porcukorral meghintve tálaljuk.


Vargabéles

Vargabéles

Csizmát az asztalra? Ilyet varga nem csinál!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés