Vargányás pizza

Vargányás pizza

Mivel nagyon szeretem az erdei gombát, ezért úgy döntöttem, kipróbálom a vargányás pizza receptjét.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • eredeti pizzaszósz (olasz)
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db ízes vargánygomba (vagy 4 db)
  • 3 gerezd tisztított fokhagyma
  • 10 dkg füstölt baconszalonna
  • 15 dkg pizza mozzarella sajt
  • bazsalikomlevél
  • friss zöld kakukkfű

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 ek extraszűz olívaolajx
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 1.5 dl langyos víz

A hozzávalók

  • eredeti pizzaszósz (olasz)
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db ízes vargánygomba (vagy 4 db)
  • 3 gerezd tisztított fokhagyma
  • 10 dkg füstölt baconszalonna
  • 15 dkg pizza mozzarella sajt
  • bazsalikomlevél
  • friss zöld kakukkfű
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és 20 percig kelesztjük, majd ketté osztjuk, és 2 db pizzasütőt megolajozunk, majd a tésztákat kézzel széthúzva egyenletesen a formákba tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

A zöldségeket felkarikázzuk, a szalonnát kisebb darabokra vagdaljuk. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A tésztákat ecsettel megkenjük a pizzaszósszal, majd a paradicsommal kezdjük kirakni. Erre jön a póré, a fokhagyma, a szalonna, a fűszerek és a tetejére a gomba. Picit megsózzuk, majd a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 fokon 13 perc alatt készre sütjük.