Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban recept

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
taksi

Nehézség:

Elkészítési idő:

200 perc

Megnézték:
7771

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


10 személyre

  • 2 kg süldő vaddisznólapocka (színhús) vagy comb
  • 20 dkg füstölt mangalicaszalonna
  • 0.5 kg makói vöröshagyma
  • 5 dkg édes nemes szegedi fűszerpaprika
  • 2 dkg borókabogyó
  • 2 db babérlevél
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg zsír
  • 6 dl vörösbor (bikavér vagy kadarka)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db királyvargánya apróra vágva
  • só, bors, majoránna
  • 1 evőkanál mustár tejföllel - aki szereti

Elkészítés

Előkészítés: A bográcsot a parázs felé helyezzük. A füstölt mangalica szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a bográcsban, majd a pörcöt leszűrjük.

A friss vagy előző nap kiolvasztott, bepácolt vaddisznóhúst 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott makói vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Rátesszük a süldőhúst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk, átdobjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.

A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk. A borókabogyót és a babérlevelet kevés borban felfőzzük, és a levét a húsra szűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével elkeverjük majd együtt a pirított húsra öntjük.

Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön) a frissen szedett királyvargánya gombát is az ételbe pároljuk. Az ételt készre főzzük.

Megjegyzés:(jómagam még egy evőkanál mustárt egy kanál tejföllel elkeverek és végül a pörkölthöz keverek). A kész pörköltet a kisütött füstölt szalonna pörccel meghintjük és főtt burgonyával vagy dödöllével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban recepthez kapcsolódó receptek

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban recepthez

kiss ferenc - 2011. január 30.
imádok bográcsban főzni aligváro hogy kiprobáljam
serci - 2011. január 20.
Tegnap én is ilyet főztem és tarhonyát csináltam hozzá,szerintem azzal a legjobb!püré helyett meg rendes paradicsomot adtam hozzá,és tettem bele kevés kakukkfüvet,meg borsikafüvet is.
admin - 2010. február 18.
Ha itt a tavasz, mi is megyünk bográcsolni
thumb
Angels85 - 2010. február 17.
Ezt ki kell próbálnom apukámnak és a páromnak tuti ízleni fog. Nagyon köszi.