Vega lasagne recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
Vegetáriánus lasagne recept cukkinivel, padlizsánnal
- 2 db lilahagyma
- 1 db padlizsán
- 3 db paprika
- 2 db cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg konzervparadicsom (2x40 dkg)
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 2 kiskanál szárított oregánó
- 1 kiskanál cukor
- 10 dkg szárított paradicsom
- 25 dkg lencse (konzerv)
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- 30 dkg lasagne tészta
- 25 dkg mozzarella
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hagymát cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk, a cukkinit először hosszában félbe, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd az egészet összeforgatjuk az olívaolajjal, egy tepsibe kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütő hőmérsékletét lejjebb vesszük 180 °C-ra. A paradicsomot a borral, az oregánóval, a cukorral és az apróra vágott szárított paradicsommal 15 percig forraljuk, majd hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett lencsét, a sült zöldségeket és a bazsalikomot, és levesszük a tűzről.
A tejet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a parmezánt, majd megsózzuk.
A zöldséges keverék egyharmadát egy hőálló edénybe kanalazzuk, befedjük tésztalapokkal, újabb réteg zöldséges keveréket teszünk rá, majd ráöntjük a mascarponés öntet felét.
Ezután újabb réteg lasagne, majd zöldség, mascarpone és végül újra lasagne következik. A tészta tetejét beborítjuk a szeletekre vágott mozzarellával, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.