Vegetáriánus lasagne recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
suram

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
117

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


-
4 személyre

  • • 25 dkg Lasagne tészta (friss vagy "száraz")
  • • 1 adag Besamel mártás
  • • 40 dkg paradicsompüré
  • • 20 dkg cukkini
  • • 20 dkg padlizsán
  • • 10 dkg répa
  • • 10 dkg gomba (friss)
  • • 1 db hagyma
  • • 1 pohár tej
  • • 5 dkg vaj
  • • 3-4 ek extra szűz olíva olaj
  • • izlés szerint csipet só
  • • izlés szerint csipet bors (őrölt)

Elkészítés

Pucoljuk meg a zöldségeket. A hagymát és a répát vágjuk nagyon apróra, a cukkinit és a padlizsánt vágjuk kockákra. A gombáknak a földes részét távolítsuk el, majd folyó víz alatt mossuk meg. Vágjuk apróra.

Az hagymát egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az kockára vágott zöldségeket és a gombát. majd a nagyon apróra vágott répát is. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsompürét is. Főzzük kb. 10 percig.

A sütőt 200 C°-ra melegítsük fel. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki majd néhány kanál besamelmártást terítsünk szét. tegyünk rá lasagne lapokat, majd a zöldséges ragut. Addig folytatjuk amig a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére lasagne lapok ill. besamelmártás kerüljön. A végén a maradék felkockázott vajat tegyük a tetejére és toljuk be a sütőbe. Kb. 20 percig süssük. Azonnal tálaljuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés