Vegetáriánus paella recept

Vegetáriánus paella

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2366

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A klasszikus paellának ez a vegetáriánus változata csodálatosan laktató étel, egyúttal kiváló módja annak, hogy a család megismerje és megszeresse a tofut, mely zsírszegény, és fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok forrása. A paellát forrón tálaljuk, paradicsomsalátával.

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db mogyoróhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db padlizsán kockákra vágva
  • 1 db piros húsú paprika kicsumázva, kockákra vágva
  • 20 dkg hosszú szemű barnarizs
  • 1 l zöldségalaplé forrón
  • 2 db cukkini kockákra vágva
  • 18 dkg zárt kalapú barna csiperkegomba negyedekre vágva
  • 22 dkg előrecsomagolt füstölt tofu kockákra vágva
  • 3 evőkanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés

Paellasütő edényben vagy egy nagy, vastag aljú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd lassú tűzön pirítsuk benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát 4-5 percig, hogy az előbbi megpuhuljon. Tegyük hozzá a padlizsánt, és közepes lángon, időnként megkavarva pirítsuk, amíg barnulni nem kezd.

A kockákra vágott paprikát is pirítsuk kavargatva 2-3 percig, majd adjuk hozzá a rizst. Forgassuk meg, hogy az olaj egyenletesen bevonja. Öntsük rá az alaplé felét, és kavargatva forraljuk fel.

Az ételt félig lefedve, kis lángon, időnként kavargatva főzzük25–30 percig, míg a rizs duzzadni kezd. Adjunk hozzá még egy kis alaplét, majd keverjük hozzá a cukkinit és a gombát. Fedő nélkül főzzük újabb 20–30 percig, szükség szerint további alaplét hozzáöntve, amíg a rizs megpuhul, és az egész lét magába szívja. (Lehet, hogy nem lesz szükség az alaplé teljes mennyiségére, mert a felszívódás mértéke függ az edény átmérőjétől és a melegítés hőfokától.)

Kissé kavarjuk meg az ételt, és kóstoljuk meg a rizst, hogy elég puha-e: csak a közepe maradjon némileg kemény. Adjuk hozzá a tofut és ízlés szerint a tárkonyt, forgassuk bele, majd melegítsük át a paellát, ízesítsük tetszés szerint, és forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 312 kcal, 1031 kJ; 11 g fehérje; 10 g zsír, ebből 2 g telített; 47 g szénhidrát, ebből 6 g cukor; 4 g élelmi rost; 11 mg nátrium; 21 dkg zöldség


Vegetáriánus paella

Vegetáriánus paella

A klasszikus paellának ez a vegetáriánus változata csodálatosan laktató étel, egyúttal kiváló módja annak, hogy a család megismerje és megszeresse a tofut, mely zsírszegény,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés