Vegyes babsaláta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A különböző bab- és egyéb zöldségfajtáknak, valamint a gazdag, bazsalikomtól illatozó joghurtos-mustáros öntetnek köszönhetően ez a kiadós saláta önálló fogásként is megállja a helyét.
- 25 dkg zöld spárgabab
- 45 dkg konzerv vesebab
- 45 dkg cannellini bab ill. lencse
- 30 dkg articsókaszív olajban
- 15 dkg apró sampinyongomba
- 7.5 dkg újhagyma
- 2 dl natúr joghurt
- 2 kiskanál dijoni mustár
- 1 kis csomó bazsalikom
- só és fekete bors
- 1 fejes saláta
- 0.5 db citrom
Elkészítés
Egy fazékban vizet forralunk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és a szálakat megfelezzük. 5–6 percig főzzük, amíg puha nem lesz. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A többi babot és a lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és egy dupla rétegű papírtörlőn szétterítjük, hogy megszáradjanak.
Az articsókaszívet papírtörlőn lecsepegtetjük és négyfelé vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és szintén felszeleteljük.
Az öntethez a joghurtot egy nagy tálba tesszük, a citromot kifacsarjuk, és a levét a joghurthoz öntjük, végül az egészet a mustárral jól összekeverjük.
A bazsalikomot megmossuk és óvatosan szárazra töröljük, néhány ágacskát félreteszünk a díszítéshez, a többit darabokra tépjük, és az öntethez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
A salátát megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és a leveleket egy tálon elrendezzük. Rákanalazzuk az öntettel összekevert babot és zöldségeket, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.