Vegyes babsaláta recept

Vegyes babsaláta
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1165

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A különböző bab- és egyéb zöldségfajtáknak, valamint a gazdag, bazsalikomtól illatozó joghurtos-mustáros öntetnek köszönhetően ez a kiadós saláta önálló fogásként is megállja a helyét.

4 személyre

  • 25 dkg zöld spárgabab
  • 45 dkg konzerv vesebab
  • 45 dkg cannellini bab ill. lencse
  • 30 dkg articsókaszív olajban
  • 15 dkg apró sampinyongomba
  • 7.5 dkg újhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 kiskanál dijoni mustár
  • 1 kis csomó bazsalikom
  • só és fekete bors
  • 1 fejes saláta
  • 0.5 db citrom

Elkészítés

Egy fazékban vizet forralunk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és a szálakat megfelezzük. 5–6 percig főzzük, amíg puha nem lesz. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.

A többi babot és a lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és egy dupla rétegű papírtörlőn szétterítjük, hogy megszáradjanak.

Az articsókaszívet papírtörlőn lecsepegtetjük és négyfelé vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és szintén felszeleteljük.

Az öntethez a joghurtot egy nagy tálba tesszük, a citromot kifacsarjuk, és a levét a joghurthoz öntjük, végül az egészet a mustárral jól összekeverjük.

A bazsalikomot megmossuk és óvatosan szárazra töröljük, néhány ágacskát félreteszünk a díszítéshez, a többit darabokra tépjük, és az öntethez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

A salátát megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és a leveleket egy tálon elrendezzük. Rákanalazzuk az öntettel összekevert babot és zöldségeket, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.


Vegyes babsaláta

Vegyes babsaláta

A különböző bab- és egyéb zöldségfajtáknak, valamint a gazdag, bazsalikomtól illatozó joghurtos-mustáros öntetnek köszönhetően ez a kiadós saláta önálló…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés