A különböző bab- és egyéb zöldségfajtáknak, valamint a gazdag, bazsalikomtól illatozó joghurtos-mustáros öntetnek köszönhetően ez a kiadós saláta önálló fogásként is megállja a helyét.
Egy fazékban vizet forralunk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és a szálakat megfelezzük. 5–6 percig főzzük, amíg puha nem lesz. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A többi babot és a lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és egy dupla rétegű papírtörlőn szétterítjük, hogy megszáradjanak.
Az articsókaszívet papírtörlőn lecsepegtetjük és négyfelé vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és szintén felszeleteljük.
Az öntethez a joghurtot egy nagy tálba tesszük, a citromot kifacsarjuk, és a levét a joghurthoz öntjük, végül az egészet a mustárral jól összekeverjük.
A bazsalikomot megmossuk és óvatosan szárazra töröljük, néhány ágacskát félreteszünk a díszítéshez, a többit darabokra tépjük, és az öntethez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
A salátát megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és a leveleket egy tálon elrendezzük. Rákanalazzuk az öntettel összekevert babot és zöldségeket, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.