Vegyes dzsem recept

Vegyes dzsem
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3725

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Átütő, jellegzetes ízek kavalkádja az érett szilva, a mézes ízű körte, a ropogós alma, és a kétféle kásás ízű őszibarack között. Vannak gyümölcsök, melyek egymagukban nem adnak jó ízt, ezért keverem össze a gyümölcsöket.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 1 kg körte
  • 1 kg szilva
  • 1 kg őszibarack (fehér és sárgabélű)
  • dzsemfix 3 az 1-ben
  • 1 kg cukor (ha a gyümölcs 4 kg)
  • 1 dl rum vagy jó minőségű pálinka

Elkészítés

A gyümölcsöket megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és feltesszük főzni a cukorral, és a dzsemfixel vegyítve, jól elkeverjük és 30 percig főzzük. Mikor kezd összeállni, zselésedni, akkor rakjuk az üvegekbe, 5 percig fejtetőre állitjuk, ezzel tartósitjuk, és rakhatjuk a kamrába a többihez a polcra. Az idén már közel 50 kg gyümölcsöt raktam így el, kb. 12 félét, úgyhogy nem félek a téltől, hiszen "míg a kamra teli, addig van mit enni" nagyanyám kedvenc mondása volt, ez most is visszacseng a fülemben, pedig régen volt, nagyon régen.


Vegyes dzsem recepthez kapcsolódó receptek

Vegyes dzsem

Vegyes dzsem

Átütő, jellegzetes ízek kavalkádja az érett szilva, a mézes ízű körte, a ropogós alma, és a kétféle kásás ízű őszibarack között. Vannak gyümölcsök,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vegyes dzsem recepthez

bankiani - 2011. szeptember 16.
Köszi!
Ági - 2011. szeptember 16.
Ani guszta, és csak dicsérni lehet.
bankiani - 2011. szeptember 16.
Ügyes vagy Kati csak igy tovább. Milyen módszerrel rakod el a gyümölcsöket, száraz dunsztba, vagy dzsemfix-el? Nekem ez az utóbbi nagyon bevált mert nem kell sokáig főzni a dzsemet és tartositva is van, azzal, hogy fejtetőre állitom 5 percig.
Kovács Kati - 2011. szeptember 16.
Én is szívesen vegyítem a gyümölcsöket lekvárnak. Most például fekete szedret fügével, málnával, eperrel, meggyel mikor melyik volt adott. Volt hogy 3féle összetevője is volt a lekvárnak, sőt még több is.Az idén szívesen használtam a rebarbarát is.Legalább 18-fajta lekvárom van.