Velencei tiramisu recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Gondola Ön rám? Velencében így csinálják!
- 6 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg amaretti keksz + egy kevés a díszítéshez
- 2 dl édes vermut
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.
Velencei tiramisu recepthez kapcsolódó receptek
Velencei tiramisu
Gondola Ön rám? Velencében így csinálják!
Hozzászólások a(z) Velencei tiramisu recepthez
e.marika49 - 2012. június 28.
blahunka Attiláné - 2010. november 14.
NemesnéZsuzsa - 2010. november 14.
pinokkió - 2009. december 19.