Velencei tiramisu recept

Velencei tiramisu
5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
9539

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gondola Ön rám? Velencében így csinálják!

2 személyre

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg amaretti keksz + egy kevés a díszítéshez
  • 2 dl édes vermut

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.


Velencei tiramisu recepthez kapcsolódó receptek

Velencei tiramisu

Velencei tiramisu

Gondola Ön rám? Velencében így csinálják!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Velencei tiramisu recepthez

e.marika49 - 2012. június 28.
Ez mind szép és finom lehet,de én nem enném meg a nyers tojás miatt.
thumb
blahunka Attiláné - 2010. november 14.
Amoretti kekszet a Lidli-ben kapható, kb. 350-400,- Ft az ára, így elég huzós ez a tiramisu, én majd készítek olcsóbbat és akkor majd felteszem. Annak a neve hamis tiramisu, már sokszor elkészítettem, és akkor a lisztérzékeny is tudja enni.
NemesnéZsuzsa - 2010. november 14.
Biztos finom,meg is csinálnám,csak nem tudom hol lehet ameretti kekszet kapni
pinokkió - 2009. december 19.
Nagyon fincsilehet!