Vendégváró. recept

Vendégváró.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Olgis

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
488

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előre elkészíthető, vendégváró.
6 személyre

  • 6 db főtt tojás – kockára
  • 15 dkg Zala felvágott-laskára (bármilyen sonka)
  • 1-2 fej lila hagyma- -kockára,
  • 2 db ecetes uborka—kockára
  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl,
  • 3tk zselatin,

Elkészítés

1db húsleves kockát 1 dl vízben, felfőzünk. 3 tk zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne a hozzá valókat.

Őzgerincformát folpakkal kibélelünk, és bele simítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.

(szavarin, koszorúformába még mutatósabb)

Hűtőszekrényben, 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöldpaprika, pár kocka piros almahéjastól,de kukoricával is gazdagíthatjuk.

Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá. Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb. Felszeletelve, salátaágyon, vagy díszkáposzta levelekre helyezve,(a szép sötétzöld kelkáposzta levél csíkok is jól kiemelik) petrezselyem zölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk.

Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.


Vendégváró.

Vendégváró.

Előre elkészíthető, vendégváró.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés