Vendégváró tepsis pizzák recept

Vendégváró tepsis pizzák
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3671

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel nem mindenki ehette meg a paradicsomos-fokhagymás feltétet, ezért a 2 tepsire való tésztát 4 fajta ízesítéssel készítettem. Babosat és zöldségeset tejfölös-paradicsomágyon, babosat és zöldségeset tejszínes–sajtos ágyon. Tudom, számtalan ízesítés létezik, már sokfélét kipróbáltam jómagam is a család nagy örömére, de most ilyen alapanyagok voltak itthon.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta 2 gáztepsihez:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 1 ág friss oregánó
  • 3 ág friss kakukkfű

1. feltét:

  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 db nagy lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 karika cukkini szelet
  • 10 karika padlizsán szelet
  • 0.25 doboz vörösbab konzerv
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg házi füstölt sonka
  • 5 dkg csemegeszalonna
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág oregánó
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 db tojás

2. feltét:

  • 1 db lilahagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 4 db füstölt ízű kockasajt
  • 5 dkg házi füstölt sonka
  • 5 dkg csemegeszalonna
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 karika trappista sajt
  • 0.25 doboz vörösbab konzerv
  • 1 ág oregánó
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. A friss oregánó leveleket apróra vágjuk, a lecsipkedett kakukkfűlevélkékkel összekeverjük, 3 részre osztjuk. Meglangyosítjuk a tejet, a feléhez hozzáadjuk a kr. cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, jól felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a szoba hőmérsékletű tojást, megsózzuk. Keverőtálba szitáljuk a kéz meleg lisztet, hozzáadjuk a harmadrész fűszerkeveréket, beleöntjük a felfutott élesztős tejet, a tojásos tejet. Kézzel lágy tésztát állítunk össze. Az olajat is hozzá adagoljuk, lisztes felületre fordítjuk. Kíméletesen átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, gömbölyűre formáljuk. 5 percig pihentetjük.

A zöldségkarikákat enyhén besózzuk, a hagymát vastag szálára vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát kisebb kockára vágjuk, a hajszál vékonyra vágott sonkát ízekre tépkedjük. Megint átgyúrjuk a 2 cipót, 5 percig újból pihentetjük. Közben a paradicsompürét elkeverjük az olajjal, tejföllel, barnacukorral, kevés sóval, harmadrész fűszernövénnyel és a szétnyomott fokhagymával. A kockasajtokat a maradék fűszerrel, vajjal és a tejszínnel lágy krémmé elegyítjük, félretesszük. A piros pizzához kinyújtjuk az egyik cipót, sütőpapírral borított tepsibe helyezzük, rákenjük az ízesített tejfölös paradicsompürét. Egyik felére ráigazítjuk a lecsöpögtetett cukkini és padlizsán szeletek felét, a másikra a bab felét tesszük. A fele szalonna- sonka darabokkal, a lilahagymával és a paradicsomkarikákkal beborítjuk, majd ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Amíg sül, addig a világos pizzához a másik cipót is kinyújtjuk, azt is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tejszínes sajtkrémmel. Egyik felére tesszük a maradék cukkini-padlizsán karikát a felszeletelt pirospaprikával, másik felére szórjuk a maradék vörösbabot. Rákarikázzuk a lilahagymát, megszórjuk a megmaradt sonka-szalonna keverékkel, sajtot reszelünk rá. 200 fokos sütőbe helyezzük ezt is 25 percig. Serpenyőbe öntött 1 kanálnyi olajon 4 tükörtojást sütünk, kerekre formázzuk, majd a megsült pizzák babos felére helyezzük. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Vendégváró tepsis pizzák recepthez kapcsolódó receptek

Vendégváró tepsis pizzák

Vendégváró tepsis pizzák

Mivel nem mindenki ehette meg a paradicsomos-fokhagymás feltétet, ezért a 2 tepsire való tésztát 4 fajta ízesítéssel készítettem. Babosat és zöldségeset tejfölös-paradicsomágyon, babosat és zöldségeset tejszínes–sajtos ágyon. Tudom,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés