Vietnami banh mi szendvics recept

Vietnami banh mi szendvics
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
2613

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 db apróra vágott újhagyma
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál só

A szendvicshez:

  • 2 db vékony csíkokra vágott sárgarépa
  • 0.5 dl rizsecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 csokor friss koriander
  • baguette

A szószhoz:

  • 2 dl majonéz
  • 2 db apróra vágott újhagyma
  • 1 evőkanál csiliszósz

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 3-4 cm-es golyókat formázunk belőle, és letakarva néhány órára hűtőbe tesszük.

A szendvicshez az első öt hozzávalót alaposan összekeverjük, és szobahőmérsékleten 1 órán át állni hagyjuk.

A húsgombócokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben, időnként megforgatva, aranybarnára sütjük őket.

A baguette-et egyenlő nagyságú darabokra szeljük, fél oldalról bevágjuk, majd a belsejükből egy keveset eltávolítunk, hogy legyen hely a tölteléknek.

A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a szendvicsek alsó felét. Rápakoljuk a húsgolyókat, tetejükre kanalazzuk a répás keveréket, megszórjuk korianderrel, és tálaljuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés